reede, 14. august 2020

INCHGOWER G&M CC 2007/2016

Teine Inchgower on villitud samuti 2007. aastal, küpsenud kirjade järgi esmatäite eks-šerri vaatides ning villitud seejärel Gordon & MacPhail poolt Connoisseurs Choice sarjas 24.11.2016. Maitstav on pärit 5cl minipudelist.


Inchgower Gordon & MacPhail Connoisseurs Choice 2007/2016, 46,0% nc, ncf

Aroom: kuiv ja teraviljane koos pärmise kääritusega (õllene). Hapukas õun, rohune. Klaasis seistes muutub tihkemaks, magus vanill ja veidi ka iirist, kerge õlisus, ürdid (rosmariin), hapukas kohv ning taustal kerge suitsusus.

Maitse: hapukas-magus puuviljane rohusus, toorem vähemagus ananass, ürdid ja vürtsid. Veidi vett toob enam õlist ürdisust, suutunne kergelt õline ja maitsed on magusamad.

Lõpp: lühike kuni keskmine pikkuselt. Ürdid, rohune. Vähese veega lahjendatult magusam, õlisem ja maitses veidi münti viimasena.

Hinnang: C+

Omapärane maitsekooslus. Hea ja veidi parem, kuid siiski üsna sarnane eelnevalt maitstud samuti 2007. aastal destilleeritud Ultimate Inchgowerile. Tavapärasest oloroso või PX šerri vaadis küpsenud viskist on asi üsna kaugel. Kas tegemist on olnud Fino šerri vaadiga?