pühapäev, 16. august 2020

GLEN MORAY Elgin Classic

Seda Glen Moray viskit sai maitstud neli aastat tagasi. Viski on küpsenud endistes burboon vaatides ning kokku on ilmselt segatud selles vanuse märketa ühelinnaseviskis kolme-, viie- ja seitsmeaastased viskid. Seega üpris noor Speyside. Maitstav on pärit veebruaris 2020 villitud pudelist


Glen Moray Elgin Classic, 40,0%

Aroom: magus, karamell ja iiris, vanill ja mesisust ning kuivem linnasus. Taustal on tunda ka värskemaid aroome (õun, pirn), kuid need ei pääse kahjuks piisavalt esile. Magusa poole pealt lisanduvad veel konserviananass ja -pirn.

Maitse: magus ja karamelline koos kergelt vürtsika ja mõrkja puiduse äärisega, mis annab ehk kerge papisuse meki. Tsitrusekoored ja ürdid lisavad mõningast värsket särtsakust.

Lõpp: lühike kuni keskmiset pikkuselt, ürdiselt rohune ja kergelt mõrkjas puidusus.

Hinnang: C

Lihtne ja üsna üheplaaniline, kuid mitte kehv. Oma (odavale) hinnale vastav keskpärane ja selline heale seguviskile omase maitsekooslusega linnaseviski. Vajaks kõrgemat kangust ja vähem aktiivset tammevaadi mõju, mis ehk tooks värsked puuviljased maitseid enam esile. Igal juhul paremuse poole liikunud viski, kuna nelja aasta tagusel maitsmisel andsin hindeks D.