pühapäev, 8. märts 2020

TOMATIN 14 yo Port Casks

Siinne Tomatin on peale destilleerimist küpsenud esmalt eks-burboon vaatides ning seejärel u poolteist aastat järelviimistletud Tawny Port vaatides (pipes). Tomatin tõi selle viski esmakordselt turule 2014 aastal. Maitstav on pärit 6cl näidispudelist.


Tomatin 14 yo Port Casks, 46,0% nc, ncf

Aroom: aromaatne, veinine ja marjane. Mõningane metallisus, eriti raud, kuid see kaob ruttu. Äärtes veidi kuiva tammisust. Vajab väljavalatult klaasis seismist. Siis tuleb veinisuse alt iiris, mesine linnasus ning ka kerge tubakas. Tervikuna meeldiv ja üsna tihke lõhnabukett, mis tundelt selline siirupiselt rasvane.

Maitse: veinine ja hapukas-kirbe marjasus. Kerge vürtsikus (muskaat, koriander, kaneel) ja kreeka pähklite kirbus. Marjasusest granaatõun ja maasikas. Huvitavaks ja paksemaks teeb nii suutunde kui maitsed kaneelisuhkruga ahjuõun, mesine linnasus, melon ja veidi ka mangot, mis annavad ümarust koos mõru-magususega.

Lõpp: üsna pikk. Kreeka pähklite kirbus, veidi šokolaadi, kerge linnaseline-marjane magus-hapukus. Lõpuks taandub suutundelt kuivapoolseks.

Hinnang: C+

Hea viski, kuid vajab kannatust. Klaasi valamise järgselt ei tasu kriitilisel meelel kohe maitsma rutata.