esmaspäev, 16. märts 2020

GLENMORANGIE 12 yo Lasanta

Viimati koos maitstud kolmest Glenmorangiest oli šerrivaatides järelviimistletud Lasanta kõige vähem imponeeriv. Lasanta nimeline viski on peale esmast küpsemist eks-burboon vaatides järelviimistletud ilmselt umbes kahe aasta vältel endistes šerri vaatides (kasutatud on nii oloroso kui PX vaate). Siinne viski on villitud 08.08.2017. Maitstav on pärit 10cl väikepudelist.


Glenmorangie 12 yo Lasanta, 43,0%

Aroom: magus-hapukas veinisus, siirupine jõhvikas, veidi nahka. Klaasis seistes toffee ja karamell. Muutub üsna magusaks. Šerrivaatide mõju on selgelt tunda.

Maitse: magus-hapukale veinisusele lisaks on siin ka vürtsikust (koriander). Keskosa magus: rosinatega piimašokolaad, siirupis konservipuuviljad koos kerge metallisusega. Karamell ning tammiselt mõrkjas mekk kipub domineerima lõpus. Tilk või paar vett tuleb kasuks, tuues mentooli.

Lõpp: keskmise pikkusega. Tammine ingver, magus-mõrkjas karamell, mõrkjas tamm.

Hinnang: C+

See, mis oli 10-aastases Glenmorangies head, on siin šerrivaadi poolt varjatud. Kas selle asemele tulnu on ka võrdväärne, parem või kehvem, sõltub maitsjast. Mulle ei imponeeri Lasanta endiselt. Eelistan sellele selgelt „originaali“.