neljapäev, 12. märts 2020

GLENMORANGIE 10 yo The Original

Viimane Glenmorangie linnaseviski oli mul klaasis 2016. aastal!? Viimane aeg seega selle viskivabriku toodangut maitsta. Hea võimaluse selleks andis neljast 10cl väikepudelist koosneva kinke- või maitsmispaki (The Pioneering Collection Taster Pack nagu pakendil kirjas) soetamine eelmise aasta lõpus.  Pakk sisaldab Glenmorangie nelja põhisortimendi viskit: 10yo Original, 12yo Lasanta, 12yo Quinta Ruban ja 12yo Nectar D’òr. Alustame 10-aastasest, mis on küpsenud esma- ja teise täitekorra Ameerika tammest vaatides ning siinne viski on villitud 31.07.2017. Maitstav on pärit 10cl väikepudelist.


Glenmorangie 10 yo The Original, 40,0%

Aroom: kerge, kuid mitte õhuke. Puuviljasusega puidusus. Kergelt tammine kuiv vanill. Makroonid, kookost veidi. Kuivatatud rosmariin, värskete puuviljade salat (pirn, õun, mandariin, ananass).

Maitse: suutundelt ümar ja malbe; selline meeldivalt pealetikkumatu. Ananass, poolmagus apelsin, mesi annavad magusust. Õrn ingver ja rosmariin, veidi hapukas õun ja eukalüpt annavad värskust. Tammised vürtsid ja vanill annavad kuivust. Meeldivalt tasakaalus maitsed.

Lõpp: üsna pikk ja värskendav. Siin siis ingver ja eukalüpt enam esil.

Hinnang: B

Endiselt väga hea viski. Pole midagi vastukarva, midagi arusaamatut. Jah, lihtne ja pretensioonitu, kuid sellisena üsna veatu ja nauditav. Liigagi (ohtlikult) kergelt nauditav. See linnaseviski võib alati kodus olla. Järgnevates postitustes vaatame kuidas järelviimistlused on originaali mõjutanud.