reede, 29. september 2017

WRITER’S TEARS Irish Whiskey

Vahelduseks ka midagi Iirimaalt. Siinmaitstava viski puhul on tegemist Walsh Whiskey Distillery poolt 2009. aastal turule toodud Iiri seguviskiga, kus on kokku segatud kaks eri tüüpi linnaseviskit. Nimelt moodustab viski koostisest 60% Single Pot Still viski ja 40% Single Malt viski. Neist esimene on siis tüüpiline Iirile omane viski, kus kasutatakse nii linnastamata kui linnastatud otra. Siinses viskis ei ole seega kasutatud teraviljaviskit. Viski on destilleeritud kolm korda ja see on küpsenud Ameerika tammest eks-burboon vaatides. Ostetud sai siinne viski ülemere laevalt ja hinnaks oli meeldivalt alla kolmekümne euro. Villitud on viski 2016. aastal.

Writer’s Tears Copper Pot Irish Whiskey, 40% nc?

Aroom: hapukas-magus mesine puuviljasus, kergelt tammist vürtsikust ja tsitrused. Õunakoored ja veidi ka õunaäädikat, kuid siiski on piisavalt magusust, et säilitada Iiri viskile omane eripära. Üsna lihtne aga meeldiv. Puuduvad häirivad noodid ning saavutatud on hea tasakaal.

Maitse: väga kerge ja ümar. Õunad karamellikastmes, mesi, vanill, veidi tsitruselist ingverit, mis kokku jätab veidi hapukas-vürtsika kuid siiski magusaga tasakaalustatud meeldiva koosluse. Jääb aga pigem lihtsakoeliseks. Kangust võiks veidi enam olla.

Lõpp: lühike kuni keskmine pikkuselt. Magus-hapukas puuviljasus säilib, lisaks mesi ja piimašokolaad. Siin on tunda veidi mõrusust, mis viitab viski suhtelisele noorusele.

Hinnang: C+

Tervikuna lihtne, kuid vägagi meeldiv kerge kooslus. Midagi negatiivset öelda ei ole. Niisama mekkimiseks ehk liiga vähe elamusi pakkuv, kuid samas suurepärane viski Iiri kohvi valmistamiseks. Writer’s Tears nime alla on lisaks siinmaitstule saadaval ka siinse vaadikangusega variant (Writer’s Tears Cask Strength, 53%) ning Euroopa tammest eks-oloroso šerri vaadis küpsenud viski (Writer’s Tears Red Head, 46%). Viimane on leitav ka ülemere laevadel.