esmaspäev, 25. september 2017

GLENLIVET Founder’s Reserve

Siinmaitstavat vanuse märketa Glenlivet linnaseviskit sai esimest korda maitstud Tallinna viskishow käigus. Siis jättis see lihtsakoelise ja äärmiselt vähenõudliku viski tunde. Kuna see Glenlivet „Founder’s Reserve“ viskipudel oli toodud mulle suvel kingiks, avanes võimalus sellega pikemat tutvust teha. Peab kohe alguses tõdema, et ega arvamus sellest viskist ei paranenud, pigem isegi langes. Viskishowl põgusalt ja väikeses koguses maitstuna jäi see silma kerge ja magusalt puuviljase suvise viskina, mis ka nüüd kinnitust leidis, kuid pikemalt maitstes tuleb rõhutatult esile viski liigne magusus, lihtsus ja igavus. Siinmaitstav pudel on villitud 05.12.2016.

Glenlivet Founder’s Reserve, 40%

Aroom: lilleline (nartsiss) ja siirupiselt magus puuviljasus. Mahlased magusad apelsinid, konservipirnid ja pirnikaramellid (need klaasjad, mida kunagi lapsepõlves sai lutsutatud). Selle veidi imala magususe alt tõuseb hooti ka piirituselist mõrusust ja lisaks veidi ka küünelakieemaldaja aroome. Tervikuna väga magus ja kerge.

Maitse: nii nagu aroom juba oodata lasi, on ka maitses domineerivaks siirupine magus puuviljasus. Suuntundelt ümar ja pehme. Magusad üleküpsed pirnid, magusad mandariinid ja apelsinid, veidi konservi ananassi. Lisandub kergelt piirituseline mõrusus. Üheülbane ja lihtsakoeline. Väga igav.

Lõpp: üsna lühike, lilleline rohusus, kergelt mõru.

Hinnang: D