pühapäev, 23. oktoober 2016

GLENFIDDICH 15 yo Distillery Edition

Siinmaitstav on üks väheseid laiemalt kättesaadavaid Glenfiddich linnaseviskisid, mis on villitud kangemana kui tavapärased 40% ja seejuures ka külmfiltreerimata. Seega kõik eeldused olemas, et nii aroom kui maitse oleks jõulisem ja kompleksem. Küpsemiseks on kasutatud nii Ameerika kui Euroopa tammest valmistatud vaate. Maitstav on villitud ilmselt 2014.


Glenfiddich 15 yo Distillery Edition, 51% ncf

Aroom: magus paks puuviljasus, kergelt suhkrusiirupine, veidi aroomatset lillelisust (liiliad, nartsissid), kuivatatud puuviljad (aprikoosid, rosinad). Karamell, vanill, veidi mett, magusad vürtsid. Kergelt ka alkohoolset näpistust. Klaasis seistes enam tammiseid aroome – vanill, vürtsid ja piprasus ning muutub kompleksemaks. Vesi võtab magusust ja kuivatatud puuviljasust vähemaks ja enam tuleb tammisuse alt esile Glenfiddichile omaseid pirne ning ka veidi tsitrusi, muutub ka veidi värskemaks.

Maitse: esmaselt magus ja kreemine, kergelt šerrine tammisus. Kuivatatud puuviljadest enam esil rosinad ja aprikoos. Siis tulevad pehmed vürtsid, muskaat, kaneel, vanill, veidi musta pipart. Veega suutunne kreemisem (tulevad selgelt esile külmfiltreerimata jätmise plussid); puuviljad värskemad, küpsemad ja lisanduvad tsitrused (apelsin, mandariin).

Lõpp: keskmise pikkusega, kuivatatud puuviljad, magus-vürtsikas, meeldivalt tammine.

Hinnang: B

Maitse parem kui aroom lubada võinuks. Maitses destillaat ja tamm hästi integreeritud ning seda eriti vähese vee lisamisel. Glenfiddichile tüüpiliselt hästi valmistatud linnaseviski, kus kvaliteedi ja hinna suhe hästi paigas. Saadaval nüüd ka ülelahe laevadel.