reede, 20. november 2015

GLENDRONACH "Cask Strength" Batch 4

Tegemist on nii Oloroso kui Pedro Ximénez šerri vaatides küpsenud tünnikangusega ühelinnaseviskiga, milles on kokku segatud nii eakamaid, kui küllaltki noori puuviljaseid viskisid. Maitstav on neljas väljalase (batch) ja villitud 2015 aasta kevadel kokku 17 806 pudelit. Eelmisel nädalal tuli turule Batch 5, mis on villitud kangusega 55,3%. Maitstud 6cl näidispudelist.


GlenDronach "Cask Strength" Batch 4, 54,7% ncf, nc

Aroom: algus suhteliselt terav ja intensiivne. Siis magus iiris, mille all veidi kuiv kerge šerri, kanarbiku mesi ja veidi kohvipaksu. Puuviljadest rosinad ja hooti alt esiplaanile trügiv ning veidi häiriv üleküpsenud õun ja mandariin, milles ka kerget metallisust. Samas puuviljasus tasakaalustab ja matab selle jällegi enda alla. Selline magusa ja kirbe võitlus esiplaanile pääsemise nimel. Vähene vesi pehmendab ja ümardab märgatavalt, kuid kerge metallisus säilib.

Maitse: terav ja intensiivne vürtsisus, milles ingver ja piprasegu. Lisanduvad rosinad ja kookoseõli, mis toovad tasakaalustavat magusust. Veega vürtsisus maheneb ja isegi taandub ning esile tulevad puuviljad (aprikoos, ploom), linnase kreemine magusus ja koorega kohvi; veidi ka pähkleid.

Lõpp: pikk. Maitses vürtsisusele lisandunud magusus jätkub ning siis tuleb üllatuslikult veelkord vürtsine laine kurgus. Väga meeldiv. Veega järelmaitse magusam, veidi vaniljet ja vürtsine järellaine puudub.

Hinnang: B+ (aroomis mõned häirivad elemendid)