laupäev, 29. aprill 2023

BUNNAHABHAIN 26 yo MofM 1989/2016

Bunnahabhain kasutab oma põhisortimendi viskides vähem või rohkem eks-šerri vaate ning puhtalt eks-burboon vaadis või vaatides küpsenud Bunnahabhain viskit kohtab seega enamasti vaid sõltumatute villijate puhul. Ka siinmaitstav 26-aastane Bunnahabhain on küpsenud üksnes eks-burboon vaadis. Villijaks on Master of Malt. Viski on destilleeritud 22. detsember 1989, küpsenud vaadis #7731 ja villitud 18. november 2016. Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.



Bunnahabhain 26 yo Master of Malt 1989/2016, single bourbon cask 7731, 41,9% nc, ncf

Aroom: värske rikkalik puuviljasus – pirn ja ananass ning ka veidi apelsini, küpset banaani ja melonit. Vahane ninatundelt, martsipan. Klaasis seistes tuleb rohusust ja suhkrustatud ingverit. Lisaks kuiv tammine ääristus ja veidi pehkinud puidusust.

Maitse: puuviljane, pirni karamell. Pirni siidri kääritus, kerge ingver. Teises pooles veidi soolast rohusust ja vürtsikust.

Lõpp: üsnagi pikk. Suhkrustatud ingveri kuubikud, pirni karamell, rohune ja soolakas.

Hinnang: B

Väga hea, kuid see magusa, rohuse ja kerge soolasuse kombinatsioon jätab maitsetes kuidagi veidra tunde. Aroom parim osa, millele maitsed päris hästi järgi ei tule. Klaasis seismine ei tule kasuks. Viski kannatab ka veidi madala kanguse tõttu.