kolmapäev, 5. aprill 2023

BUSHMILLS 10 yo

Nii nagu vahel on hea proovida Šoti seguviskisid, teraviljaviskisid ja segulinnaseviskisid, on vajalik põigata vahel ka Šotimaalt mujale maailma ning maitsta muu maailma viskisid. Lähim tee on muidugi Iiri viskide juurde. Iiri viskidele pühendan plaanide kohaselt sügisel ühe terve kuu (oktoober), milleks olen varunud praeguseks kümme mini- ja näidispudelit. Siinkohal aga tuleb tutvustamisele laialdaselt kättesaadav 10-aastane Bushmills ühelinnaseviski. Vist ei olegi seda noort Bushmillsi üldse olnud varem võimalus proovida. See viski on kokku segatud peamiselt eks-burboon vaatides küpsenud viskidest. Maitstav on pärit 2022. aastal villitud pudelist.



Bushmills 10 yo, 40,0%

Aroom: meeldivalt magus ja kerge. Suviselt värske puuviljasus, magus vähehappeline ananass, rohkelt pirni ja veidi ka barbarissi. Kerge mesi ja vanill.

Maitse: tammise raamistusega ümar puuviljane magusus, mis annab heas tasakaalus terviku. Vaid kangust võiks enam olla, sest praegu jääb jõust puudu. Pirnisiirup ja vanill. Teises pooles tuleb vaid väga kergelt piirituseline rohusus.

Lõpp: keskmise pikkusega. Magus-vürtsikas, tammisust siin enam nii vanilli kui mõningase kaneeliga. Järelmekis pirnikaramell ja kerge õunane rohusus.

Hinnang: C+

Meeldiv, kevad-suviselt värske ja kergelt nauditav iirlane.