laupäev, 5. november 2022

GLENLIVET Distiller’s Reserve

Glenlivet on villinud mitmeid vanuse märketa „reserve“ viskisid. On olemas Founder’s Reserve, Caribbean Reserve, Captain’s Reserve, Master Distiller’s Reserve ning Triple Cask White Oak Reserve ja Triple Cask Distiller’s Reserve. Kõiki neid iseloomustab 40% kangus ja erinevate vaatide kasutamine küpsemisel. Olen neist varem maitsnud ja ka blogis tutvustanud Founder’s ja Master Distiller’s Reserve viskisid. Nüüd saab neile siis lisaks ära mekitud Kreeka reisilt kaasa ostetud Distiller’s Reserve (ilmselt suuresti endise Master Distiller’s Reserve uus versioon), mis uunatud eelkõige reisikaubanduse lettidele. Kokku on siin segatud, nagu lisanimi ka osutab, kolmes vaadis küpsenud viskid. Vaatideks on olnud Ameerika tamme vaat (ilmselt siis eks-burboon barrel), eks-šerri vaat ning traditsiooniline (ilmselt siis teise täitekorra hogshead) vaat. Maitstav on pärit 5cl minipudelist, mis villitud 12.07.2019.



Glenlivet Distiller’s Reserve, Triple Cask Matured, 40,0%

Aroom: magus ja nooruslik. Tammevanill, haputaigen, kerge kääritusega õunad. Klaasis seistes tuleb karamellikaste ja muutub väga magusaks, kus mesisus, küpsed pirnid ja vanill.

Maitse: kerge ja magus. Mõningane piirituselisus, magusad rosinad, pirnid, karamell. Teises pooles tammine vürtsikus aitab magusale tasakaalu pakkuda.

Lõpp: pigem lühike. Kergelt mõrkjas karamell, piirituseline järelmekk.

Hinnang: C

Väga lihtne, kuid samas ei ole siin ka midagi otseselt häirivat. Lihtsalt selline keskpärane linnaseviski, mis mingit naudingut ega põnevust ei tekita. Sarnaneb pigem Šoti seguviskidele.