esmaspäev, 28. veebruar 2022

ARDBEG 5 yo Wee Beastie

Kolmesest pakist viimane Ardbeg on viieaastane Wee Beastie. See linnaseviski toodi turule 2020. aasta kevadel ning kokku on see segatud eks-burboon ja endistes oloroso šerri vaatides küpsenud viskidest. Ilmselt on enamus kasutatud vaatidest olnud vähemalt teise, kui mitte isegi kolmanda täitekorra omad. Maitstav on pärit 16.05.2021 villitud 20cl pudelist.



Ardbeg 5 yo Wee Beastie, 47,4% nc, ncf

Aroom: esmane aroom on üsna toordestillaadi lähedane ja noor alles: linnased, pärm, metallisus. Muutub siiski kiiresti hoopis meeldivamaks ja täidlasemaks. Esimesena tuleb tugev turbasus koos meresoolase tsitrusega. Läbi värske rohelise tee liigub õlisemaks ja magusamaks. Linnasesuhkur ja veidi pirni magusust. Turbasuitsu domineerimine kasvab klaasis seismise jooksul.

Maitse: tugevalt suitsune-tõrvane, mereline soolasus, magusad linnased koos magusa ja veidi õlise tsitrusega. Sinna sekka keskosast musta pipart. Paar tilka vett toob enam magusust, linnasesuhkur ja pirnid.

Lõpp: keskmise pikkusega. Kerge piprasus, tõrvane suitsusus, magus linnasus.

Hinnang: B+

Pisike elajas tõesti, kuid väga hea selline. Poolel teel Ardbeg 10-aastase poole, millele jääb oodatult veel siiski alla. Kõik kolm Ardbegi soojalt soovitatavad.