neljapäev, 11. veebruar 2021

MACALLAN 10 yo

Lõpuks siis tervis korras ja maitsemeeled taastunud ning saab jätkata pooleli jäänud Macallan’ite maitsmist. Kolmesest pakist teine Macallan on 10-aastane, mis küpsenud üksnes eks-šerri vaatides ning pärit 2003. aastal villitud 33,3cl pudelist.



Macallan 10 yo, 40,0% nc

Aroom: pehme ja allasurutud aroom, mis tuleneb ilmselt madalast kangusest. Kuiv tamm, kuiv toffee. Veidi Euroopa tammest vaatide vürtsikust, eelkõige muskaat. Klaasis seistes ja üks-kaks tilka vett elavdavad. Mesine linnasus, mõningal määral kuivatatud puuvilju. Taustal tunda ka otsesemat šerrisust ja õrna suitsusust (tammerösti laadne).

Maitse: kerge, ümar ja suutundelt veidi kreemine, kuid mitte kuigi rikkalik. Linnaseline, magus-kuiv šerri. Vajaks selgelt kõrgemat kangust. Teises pooles üsna vürtsikas. Euroopa tamm on tunda, eriti muskaat. Maitsed tervikuna tuimemad kui 12-aastasel Elegancial. Tilk või paar vett toob mõningast kuivatatud puuviljade magusust, kuid jääb siiski pigem kuivaks.

Lõpp: keskmise pikkusega. Ümar linnasus, tammised vürtsid, apelsini koor, kuivusele pöörduv.

Hinnang: C+

Hea linnaseviski, kuid madal kangus pole siin lasknud tajutaval maitsete potentsiaalil esile tulla. Nii 12- kui 10-aastase Macallani korgid avamisel purunesid, mida oli ka karta, kuna viski vanus ja ilmselt üsna pikk aeg kuivas Kreekas oli oma töö naturaalse korgiga teinud.