pühapäev, 29. november 2020

GLENFIDDICH Fire & Cane

Glenfiddich alustas 2016. aastal uue seeria Experimental Series viskide villimisega, kus eelkõige on soov näidata erinevate vaatide mõju. Nüüdseks on villitud kokku neli viskit:

  • Glenfiddich IPA Experiment (Experimental Series #01 / IPA Cask Finish) – 2016
  • Glenfiddich Project XX (Experimental Series #02 / erinevad vaadid) – 2016
  • Glenfiddich 21 yo Winter Storm (Experimental Series #03 / Canadian Ice Wine Finish) – 2017
  • Glenfiddich Fire & Cane (Experimental Series #04 / Rum Cask Finish) – 2018

Siinmaitstav Fire & Cane viski puhul on tavapärane ja kergelt turvastatud (8 ppm) linnastest valmistatud eks-burboon vaatides küpsenud Glenfiddich kokku segatud ning viidud seejärel kuni kuueks kuuks järelviimistlema magusa rummi vaatidesse.



Glenfiddich Fire & Cane, Experimental Series #04, 43,0%

Aroom: kuiva röstitud tammise äärisega magusapoolne toffee, konservipuuviljade siirup, kergelt hapukad ja veel veidi rohused (toored) puuviljad; eelkõige õun. Tammine vürtsikus, üsna kerge lõkkesuitsusus ja alt hoomatavad turvastatud linnased. Kerge vaskne noot veel kõigele lisaks. Tühjas klaasis on suitsusus selgemalt tunda.

Maitse: esmalt magus rumm, konservipuuviljade siirup, siis kaneeliga ahjuõunad ning keskosast alates tammine ja üsna vürtsikas. Suutundelt ja struktuurilt veidi ehk õhuke, kuid maitsed üsna hästi integreeritud. Moodustab hea maitsekaarega meeldiva terviku – on puuviljade magusust ja värskust ning piisavalt tammist vürtsikust..

Lõpp: keskmise pikkusega kuni pikk. Lõkkesuitsune kanarbik, tammiselt vürtsikas toffee, veidi soolasust.

Hinnang: C+

Tervikuna hea Glenfiddich.