esmaspäev, 22. juuni 2020

ARRAN 2011/2018 Small Batch Heavily Peated for NL

Üle pika aja taas lõpuks klaasis Arran. Aeg liigub ikka üllatavalt kiiresti. Viimati saigi väljaspool viskifestivale Arranit maitstud 2018. aasta juulis. Kuna tegemist on ju tegelikult ühe lemmikviskivabriku toodanguga, siis seda pikka eemalolekut tuleb korvata kolme Arrani maitsmisega. Siinseks esimeseks võtsin Hollandi turu jaoks villitud tugevalt turvastatud (50 ppm) Arrani linnaseviski, mis destilleeriti 2011. aastal ning peale seitsmeaastast küpsemist eks-burboon vaatides villiti see vaadikangusena 18.04.2018 kokku 1500 pudelit. Maitstav on pärit 6cl näidispudelist.


Arran 2011/2018 Small Batch Heavily Peated for Netherlands, 56,1% nc, ncf

Aroom: esmalt koheselt tajutavad turbasuitsused linnased ja turbaraba. Siis magus tammevanill, hein ja teraviljaküpsised. Kangust arvestades üsna pehme. Veega veidi lahjendades tuleb värskust, vähem turbasust, enam suitsusust või isegi pigem on see väljendunud Earl Grey tee kujul.

Maitse: suutundelt õline, maitsetelt kergelt rohune. Sidrunikoored, mis rüütatud turbasuitsususega. Lisaks tammevanill. Vähese veega kergem. Heledate puuviljade värske magsusus ja jällegi Earl Grey tee. Suutundelt jääb meeldivalt tihkeks, kuigi veega liialdamist ei kannata.

Lõpp: keskmise pikkusega ja kurku soojendav. Siin kangus enim tunda. Kerge rohusus jätkub, samuti sidrunikoor ja veidi magusamat puuviljasust lõpetuseks.

Hinnang: B

Noore viski kohta väga hea. Naturaalne destillaadi põhine Arran. Üsna erinev varasematest Machrie Moor viskidest, seda just turbasuitsuse iseloomu osas.