teisipäev, 24. detsember 2019

GLENDRONACH 15 yo Revival (revised & revived)

Kui eelmises postituses tutvustatud BenRiach viski oli veel n.ö Billy Walkeri ajastust (kes oli nii BenRiach kui GlenDronach viskivabrikute omanik), siis siinne GlenDronach on n.ö Brown Formani ja Rachel Barrie ajastu algust iseloomustav. Seejuures on siin tegemist 15-aastase „Revival“ viski taastulekuga ning seda muudetud koostises. Kui varasem 15-aastane GlenDronach, mille villimine lõpetati 2015. aastal, oli küpsenud üksnes Oloroso šerri vaatides, siis siinne samanimeline 2018. aasta taaselustus on kokku segatud Pedro Ximénez ja Oloroso šerri vaatides küpsenud viskidest. Maitstav viski on villitud 13.08.2018.


GlenDronach 15 yo Revival (revised & revived), 46,0% nc, ncf

Aroom: magus, šerrine ja rikkalik. Rosinad, maraschino kirsid, kuivatatud mooruspuu marjad ja aprikoosid, pruuni suhkruga ahjuõunad, musta ploomi ja datlite puding, veidi jõhvikamahla ning ka küpseid mureleid mõningal määral. Veidi ürdisust, kummelitee, muskaatvein, muscovado suhkur. Oma magususes veidi selline liköörine.

Maitse: magus ja suud kattev. Meega glasuuritud kreeka pähklid, rosinad, kuivatatud mooruspuu marjad, aprikoosid, datlid ja viigimarjad. Karamelliseeritud apelsinikoored ja ürdisus. Tervikuna veidi kleepjas, kuid meeldiv selline. Mõned tilgad vett toob värskust.

Lõpp: keskmise pikkusega. Karamelliseeritud apelsinid, rosinad, kergelt mündine ääris (erit vähese veega lahjendatult), lagrits ja ürdid.

Hinnang: B+

Viski võidab mõne tilga vee lisamisest. Ilmselt on siin vaatide vahekord PX kasuks, millele ilmselt osutab ka sildil PX nimetamine Oloroso vaatidest eespool. Endiselt väga hea GlenDronach, kuid jääb siiski alla varasemale „õigele“ Revival viskile (tuleb ka arvestada, et see varasem 15-aastane sisaldas suures osas oluliselt eakamaid viskisid). Õnneks on mul seda varasemat üksnes Oloroso vaatides küpsenut tallel veel paar pudelit.


Rahulikku jõuluaega koos šerriste šotlastega!