teisipäev, 6. august 2019

BENRIACH 15 yo Dark Rum Wood Finish

Siinse BenRiach viski puhul on tegemist veel viskivabriku endiste omanike (Billy Walker ja partnerid ehk Benriach Distillery Co) poolt villituga. BenRiach koos GlenDronach ja Glenglassaugh viskivabrikuga müüdi 2016. aasta aprillis Ameerika suurkorporatsioonile Brown Forman. Pea aasta hiljem asendas Billy Walkerit peaviskivalmistaja positsioonil Rachel Barrie, kes oli varem töötanud Glenmorangie ja Morrison Bowmore firmades.

Siinmaitstav BenRiach 15-aastane on küpsenud põhiaja Ameerika tammest eks-burboon vaatides ning seejärel järelviimistletud Jamaikalt pärit tumeda rummi vaatides. Villitud on siinmaitstav viski 06.03.2015.


BenRiach 15 yo Dark Rum Wood Finish, 46,0% nc, ncf

Aroom: vürtsikas magusus. Iiris ja rosinad, magusad karamelliseeritud tsitrused. Magusat puuviljasust ka kummikommidena. Veidi vett vähendab iirist ja tõstab magusat puuviljasust, nüüd ka pirnid ja veidi ananassi.

Maitse: vürtsikas magusus, kaneel ja vanillijäätis. Karamelliseeritud tsitrused, mesi. Vähene vesi teeb suutunde ümaraks. Õunamaitseline sefiir ja iirised, magus pirn ja aprikoos.

Lõpp: üsna pikk. Magus mõrusus, rummisus rosinatega, suhkrustatud tsitrused, iiris. Veega lahjendatult ka veidi värskendavat mündisust.

Hinnang: C+

Hea suvine viski, kuid üsna magus. Siiski on hea tasakaal saavutatud ning aroom ja maitse moodustavad terviku. Viski vajas aga üsna palju õhutamist, enne kui puuviljasus esile kerkiks. Võrreldes pudeli esimese poolega, mis oli veidi terav, mõru ja kuivapoolne, oli pudeli teine pool peale kaht kuud märksa ümaram, puuviljasem ja rikkalikum ning oluliselt magusam.