teisipäev, 13. august 2019

DL Timorous Beastie & Rock Oyster

Siin tulevad maitsmisele kaks segulinnaseviskit, mis kokku segatud sõltumatu villija Douglas Laing poolt. Mõlemad kuuluvad n.ö Šoti linnaseviski valmistamise klassikalisi piirkondi tutvustavate segulinnaseviskide sarja Regional Malts: Timorous Beastie (Highland), Rock Oyster (Islands), Big Peat (Islay), The Gauldrons (Campbeltown), Scallywag (Speyside) ja The Epicurean (Lowland). Kui kaks viimast sai tutvustatud eelmise aasta oktoobris, siis nüüd tulevad maitsmisele kaks esimest.


Timorous Beastie on kokku segatud Highland piirkonna viskidest, kus põhiosa moodustavad Blair Athol, Glen Garioch, Dalmore ja Glengoyne viskid. Viski on küpsenud eks-burboon vaatides ja villitud 16.10.2018. Maitstav viski on pärit 5cl minipudelitest.

Douglas Laing’s Timorous Beastie, Highland Blended Malt, 46,8% nc, ncf

Aroom: magus, teraviljane ja pärmine. Märg ja veidi juba kõdunema hakanud hein. Kanarbik ja valged sõstrad. Taust on kergelt võine ja karamelline.

Maitse: kerge ja magus. Pärmine, teraviljane ja linnaseline. Kreemine vanill ja veidi pähklikreemi. Teine pool rohune koos mõrkja sidrunikoore, pipra ja vürtsikusega. Veidi vett mahendab vürtsikust.

Lõpp: üsna pikk. Linnaseline ja piprane samaaegselt. Rohune mõrkjus kestab pikalt.

Hinnang: C

Rock Oyster on kokku segatud Šotimaa saartel paiknevate viskivabrikute viskidest. Sildil on nendeks saarteks märgitud Arran, Islay, Orkney ja Jura. Viski on küpsenud eks-burboon vaatides ja villitud 27.07.2017. Maitstav viski on pärit 5cl minipudelitest. Nüüdseks on Rock Oyster nimeline segulinnaseviski ümber nimetatud Rock Island nimeliseks viskiks.

Douglas Laing’s Rock Oyster, Islands Blended Malt, 46,8% nc, ncf

Aroom: kerge, magusad ja õrnalt, kuid tajutavalt, suitsused linnased. Magus vanill, rosmariin, must pipar, meresoolane õhk ja veidi metallisust, mis noortele turbasuitsustele viskidele omane.

Maitse: mereline ja mineraalne. Kerge suitsusus, magus vanill ja linnasus, õrnalt soolased teraviljaküpsised ja viimasena piprasus. Suutundelt veidi õline.

Lõpp: üsna pikk, piprane, õrnalt suitsused linnased. Meeldiv mineraalne soolasus viimasena.

Hinnang: C+

Mõlemad viskid on väga noored, ilmselt kuskil nelja kuni kuue aasta vanustest viskidest kokku segatud. Sellistena on need igati OK viskid, kuid maitseelamusi ega kompleksust neist ei leia ega tasugi otsida.