laupäev, 13. aprill 2019

INCHMURRIN 18 yo

Sarnaselt kuus aastat nooremale viskile on ka Inchmurrin 18-aastane küpsenud eks-burboon, taastäidetud (refill) ja uuesti söestatud (recharred) vaatides. Maitstav viski on villitud 2017. aastal ning on pärit 5cl minipudelist.


Inchmurrin 18 yo, 46,0% ncf

Aroom: teraviljane, tammine, kuiv. Üsna vaoshoitud. Kuiv heinasus ja vanill annavad mõningast magusust. Taustal kuivad vürtsid. Klaasis seistes tuhm karamell ja iiris. Vesi toob ehk veidi enam magusust, kuid jääb tervikuna siiski üsna tuimaks.

Maitse: teraviljane ja linnaseline. Üsna kuiv. Tammine tanniinisus ja vürtsikus. Rohune kirbus, rohused rohelised pirnid. Veidi vett parandab maitseid ja üldist struktuuri. Suutundelt nüüd täidlasem ja ümaram, tammine vürtsikus pehmem, veidi soolakas ja puuviljane karamell. Magus vanill ja õrn ingver.

Lõpp: keskmise pikkusega. Rohune vürtsikus. Kergelt kirbe tammisus, kuiv.

Hinnang: C

Selline keskpärane viski, mis vanust arvestades pigem pettumus. Suuresti päästab selle viski veega veidi lahjendamine, mis toob kaasa maitsetes muutuse täidluse poole. Oma veidi enamas värskuses ja mõningases puuviljasuses oli 12-aastane Inchmurrin meeldivam.