teisipäev, 9. aprill 2019

INCHMURRIN 12 yo

Järgnevad kolm maitsmisele tulevad viskit on pärit Loch Lomond viskivabrikust ning kuuluvad Island Collection sarja. Viskide nimeks on Inchmurrin, mis osutab Loch Lomondi (järve) suurimale samanimelisele saarele. Esimest korda villiti Inchmurrin 12-aastast viskit 2005. aastal ning uues kuues ja sisus 2015. aastal. Inchmurrin viski on destilleeritud üksnes Loch Lomond viskivabriku eripärastes sirge kaelaga padadestillaatorites. Inchmurrin 12-aastane on küpsenud eks-burboon, taastäidetud (refill) ja uuesti söestatud (recharred) vaatides. Maitstav viski on villitud 2017. aastal ning on pärit 5cl minipudelist.


Inchmurrin 12 yo, 46,0% ncf

Aroom: esmalt veidi pärmitaignane, siis ohtralt teraviljane. Mõningal määral ninna lõikavat kuivust. Siis sidrunikoort ja õunakoori. Tervikuna suht õhuke ja kuivapoolne. Kuigi taustal on vahast puuviljasust tunda, ei pääse see kahjuks siiski piisavalt esile, et saaks aroomi puuviljaseks lugeda. Ka veega lahjendamine ei aita sellele kaasa.

Maitse: teraviljane, vanill ja kergelt rohune lillelisus. Keskosast alates puuviljasus, veel toores mango, ümar sidrunikreemisus. Tammisus koos mõningase kirbusega, mis osutab ilmselt taassöestatud vaatide mõjule. Tammisust on vähese veega lahjendades võimalik veidi kahandada.

Lõpp: keskmise pikkusega. Tammine vürtsikus, kirbust veidi, kuiv, natuke sidrunit.

Hinnang: C+

Tervikuna pole üldse paha viski, teatav eripära on olemas ning meenutab maitsetelt natuke Glen Garioch 12-aastast viskit. Oma kuivuses, koos kerge sidrunise puuviljasusega, aperitiiviks sobiv. Järgnevaks maitstavaks on Inchmurrin 18-aastane ning viimaseks Inchmurrin Madeira Wood Finish.