pühapäev, 9. detsember 2018

LAGAVULIN 12 yo „Special Release 2017“

Teine sel kuul maitstav vaadikangusega piiratud koguses eriväljalaskena villitud 12-aastane Lagavulin on pärit 2017. aastast ning on samuti pärit 6cl näidispudelist.


Lagavulin 12 yo „Special Release 2017“, 56,5% nc, ncf

Aroom: turbasus märksa kergem, teraviljane, kriidine. Valged sõstrad, päevalilleõli, märg villane riie, veidi kummine ja kerge metallisus. Kõrge kangus pole tunda. Klaasis seismine ja vähese vee lisamine toob veidi mandariini, õrnalt valgelt pipart ja sõnnikulisust, kuid vähem kui 2016. puhul. Veega muutub magusamaks, seda just turbaste linnaste kujul, ning täidlasemaks.

Maitse: teravust siin tunda, samuti on aroomiga võrreldes siin turbasust enam. Tõrv, magusad linnased. Lahjendamatult tundub noorem ja suutundelt õhem kui 2016. Vesi muudab magusamaks. Turbasus kergem. Hästi suud kattev ning ümar. Vanill, teravili, veidi ka magusaid sidruneid ja samas ka soolasust viimases osas.

Lõpp: väga pikk, magus veidi metalline turbasus. Kuiv, soolane ja kriidine viimasena.

Hinnang: B+

Nii nagu 2016. väljalaske puhul on ka siin vee lisamine soovitav; vesi muudab täidlasemaks ja kompleksemaks. Võrreldes 2016. aasta 12-aastasega on siin puudu mentool ja vähem on õlisust. Siinmaitstav 2017. aasta väljalase on maitsete osas märksa kuivem ja robustsem ning tervikuna jätab veidi vähemküpse tunde.