neljapäev, 20. detsember 2018

GLENGOYNE 21 yo

Vaadikangusel villitud noorele Glengoyne viskile paariliseks sai võetud märksa eakam Glengoyne 21-aastane. See viski on saadaval üsna mõistliku hinnaga, arvestades seda, et tegemist on tugevalt šerrise piisavalt eaka viskiga. Glengoyne viskid on destilleeritud täiesti turvastamata linnastest ning siinne viski on küpsenud Euroopa tammest valmistatud eks-šerri vaatides, millest ilmselt üsna suur osa on olnud omakorda esmatäite vaadid. Siinmaitstav 20cl pudel on villitud 24.06.2014.


Glengoyne 21 yo, 43% nc

Aroom: šerrine ja kreemine. Magus, kuid mitte suhkruselt, vaid mesine, rummis hoitud rosinad, õunakompott. Rikkalik rummiga immutatud jõulukook punaste marjadega – jõhvikas ja pohl, mis lisavad kerget hapukust. Klaasis seistes tuleb juurde nahk ja tammised vürtsid, eelkõige nelk. Täidlane ja rikkalik integreeritud tervik, vanus on selgelt tunda.

Maitse: rikkalik šerrine kreemisus. Ümar, siidine ja suud kattev. Piimašokolaad rosinatega ja mesi. Keskosas ohtralt tammist vürtsikust muskaadi ja kaneeli näol, veidi ka tšillit ja marjast hapukust. Punaste õunte mahlakust, mandlid, martsipan ja suhkrustatud apelsin.

Lõpp: pikk ja kurku soojendav. Ümar ja siidine kerge vürtsikusega linnaseline magusus, mis taandub lõpuks ehk veidi liigselt kuivaks.

Hinnang: B+

Tasakaalus ja aromaatselt maitserikas Glengoyne. Veidi kõrgem kangus (46% või isegi 48%) tuleks kasuks, aidates maitseid ehk enam esil hoida ning saaks ilmselt kergelt A vääriliseks linnaseviskiks. Igal juhul soetamist tasuv ja oma hinda väärt viski.