Siin
maitstav ühelinnaseviski on destilleeritud 2003. aastal ning villitud 2014.
aastal. Viski on küpsenud teise täitekorra eks-burboon vaatides ning kokku
segatud 18st vaadist.
Balblair
Vintage 2003, 1st edition, 46% ncf, nc
Aroom:
selgelt erinev 2002-st. Esmaselt (ja üllatavalt) tugev ja magus linnasus,
iiris, pehme karamell ja ka vahukommide imal magusus. See karamellisus ei olnud
pudeli esimese kolmandiku peal siiski nii tugevalt tunda, kuid mida enam pudel
tühjenes ja õhku sai, seda jõulisemalt see karamellisus esiplaanile trügis.
Selle alt tuleb siiski esile ka Balblair noortele viskidele iseloomulik
tsitruseline (sidrun) puuviljasus. Tajutav ka vanill ja aprikoos. Veega pääseb
karamelli alt enam välja tsitrus, kuid samas muutub aroom veidi tooremaks ja
rohusemaks.
Maitse:
pehme, vanill, natuke toores aprikoos. Vürtsisust vähem kui 2002 omas. Üpris
mõru (rabarber?) ja rohune, kummeli tee. Aroomi põhjal oodanuks enam
karamellist kreemisust. Veega veidi kuivem ja mõrudam. Väike pettumus.
Lõpp:
keskmiselt pikk, mõru, kuivusele kalduv.
Hinnang:
B
Siin
maitstud on võrreldes 2002 aastakäigu viskiga aroomi ja maitse osas tasakaalutum
ning vähemküpsenud robustse maitsega. Soovitav on (sarnaselt Balblair 2002)
lasta klaasi väljavalatult enne maitsmist seista vähemalt 10-minutit. Noor
suvine värskendav ühelinnaseviski.
Balblair’
noorte ühevanuste ühelinnaseviskide juures on huvitav see, et pea kõik aastakäigu
viskid on suhteliselt erinevad (siin maitstud 2003 ja 2002 aastakäigule on
saanud varem maitsa 2001 ja 1997 aastakäigu 10-aastaseid). Neis on küll kõigis
olemas viskivabrikule omane tsitruseline (peaasjalikult sidrun) ja ’pirniline-õunaline’ puuviljasus, kuid see on
erineva tugevusastmega ning liidetud alati kokku muude erinevat laadi aroomide
ja maitsetega.