Eelneva Air Dried Oak viski paarilise puhul on vaadid valmistatud tammelaudadest, mis on enne vaatideks kokku panemist ja sisemuse röstimist kuivanud õhu käes aasta vähem ehk kaks aastat ning seejärel saanud kiirkuivamise ahjus. See peaks siis idee kohaselt looma intensiivsema kontakti vaadi ja destillaadi vahel. Vaat ise on ka selle viski puhul olnud värske (virgin oak) ehk selles pole enne Benromach viskit laagerdatud midagi muud. Viski on villitud 9.05.2023.
Benromach Contrasts: Kiln Dried Oak 2012/2023, 46,0% nc, ncf
Aroom: üsna tammiselt vanilline, puiduvaik. Värske vaat on siin selge jälje jätnud. Meeldiv lõkkesuitsusus ja puiduröst; magus vanill, magus linnasus, ilma kaneelita ahjuõun. Klaasi seistes veidi farmisust ja kuivatatud mango.
Maitse: selgelt turbasuitsune. Veidi muldsust ja sügisele omast metsaalust kõdu. Vürtsikus ja piprasus värskest tammest, kuid võrreldes Air Dried viskiga mõõdukamalt. Tammine kreemine vanill, veidi ingverit ja selgelt mentoolsust. Veega veidi lahjendades muutub suutundelt kreemiselt pehmeks.
Lõpp: keskmise pikkusega. Magus-piprane suitsusus, kergelt mõrkjas tammisus, ingver ja mentoolsus.
Hinnang: B
Suures plaanis on iseloomud Air Dried ja Kiln Dried viskidel sarnased – värske tammevaat on mõlemale selge jälje jätnud. Minu jaoks on mõlema puhul seda liiga domineerivalt nii et Benromach destillaadini jõudmine nõuab pingutust. Aroomilt on Kiln Dried ehk natukene tammisem, kuid seda pigem vanilli kui vürtsikuse näol. Air Dried oli samas aroomilt veidi kergem ja puuviljasem. Endale meeldis tervikuna Kiln Dried enam, kuna siin on enam turbasuitsusust ja enam ka Benromachi iseloomu.

