Postitustes väike vahe haigestumise ja sellega kaasnenud kinnise nina tõttu sisse tulnud, kuid saab nüüd veel ikka kuu lõpus planeeritud Benromachid ära maitstud ja ka blogis tutvustatud. Kõik need kolm Benromach viskit on villitud seejuures vaadi kanguses.
Neist kolmest esimene on ühevaadi viski, mis villitud Benromachi poolt Hollandi viskipoele Whiskysite. Tegemist on 20.06.2014 destilleeritud, seejärel pea kümme aastat esmatäite šerri vaadis (hogshead) #624 küpsenud ning lõpuks 26.04.2024 villitud; kokku 303 pudelit. Maitstav on pärit 6cl näidisest.
Benromach 2014/2024 Single Cask for Whiskysite, 1st fill sherry hogshead #624, 60,4% nc, ncf
Aroom: puidune kuiv teravus esmalt ning seda koos kergelt atsetoonise põlenud karamellisusega. Klaasis seistes õnneks muutub üsna oluliselt. Paks ja kreemine. Vanillipuding vaarikamoosiga. Magusad turbasuitsused linnased. Traditsiooniline viskiladu oma muldse põrandaga, tumedad rosinad, keskmiselt tume šokolaad, veidi nahka. Vesi, eriti kui liigselt lisada, kaotab nüansid. Siiski toob lahjendamine magusa apelsini, küpse pirni ja vanillise tammisuse.
Maitse: kõrge kangus pole teravalt lõikavana üldsegi tunda (näitab kvaliteetset destillaati ja tammevaati). Kreemine ja üsnagi tugev turbasuitsusus. Jõuline ja täidlane, kuid maitsetelt mitte kuigi rikkalik. Pihlakad, pihlaka-õuna moos, tume šokolaad. Veega lahjendades tuleb šerrisust, jõhvikad tuhksuhkruga, kuid samas ka pihlakane mõrkjus enam esil.
Lõpp: üsna pikk. Magus-mõrkjad pihlakad, selge suitsusus, järelmekis söene kirbus.
Hinnang: B+
Aroom suurepärane. Maitsete osas on viski siiski veidi lihtsam ning mitte nii eriline. Tervikuna aga väga nauditav Benromach. Kuigi viski on kõrge kangusega, eelistasin seda mekkida lahjendamata. Siis on eriti aroom rikkalikum ja täidlasem.

