Tamdhu viskid on paar kuud tagasi jõudnud ka Eesti lettidele (12-, 15- ja 18-aastane ja Batch Strength 55.8%). Seega on sobiv neist ära maitsta kaks esimest. Ilmselt on mõlemad kokku segatud nii Ameerika kui Euroopa tammest valmistatud ja šerriga viimistletud vaatides. Seda siiski ilmselt veidi erinevas proportsioonis. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.
Tamdhu 15 yo, 46,0% nc, ncf
Aroom: ümar kuiv magus šerrisus. Rosinad kindlasti, kuivatatud aprikoos ja õun, mesi (meekook). Veidi hiljem lisanduvad kuivatatud ploomid ja ploomimarmelaad, lisaks veel tammiseid vürtse. Klaasis seistes muutub veidi imalalt magusaks, seda tänu lisanduvale toffeele ja pruunsuhkrule. Samas ka lihtsustub.
Maitse: magus-kuiv tammisus, tumedad rosinad, võikompvekid, iirisekompvekid, tammevanill. Teises pooles selgelt kasvav tammine vürtsikus, veidi pipart, kuid peamiselt kaneeli ja seda veidi liiga ohtralt. Tervikuna on maitsed veidi liiga magususe poole kaldu, mida ehk isegi veidi mitte meeldivalt viisil täiendab üsna tugev tammisus.
Lõpp: keskmise pikkusega. Kuivem tammine vürtsikus, liigsele kaneeliga maitsestamisele omane kirbus. Siiski on neile lisaks ka magusat šerrisust ja tumedale šokolaadile vihjeid.
Hinnang: B
Kuna sain hiljuti 2cl koguses ka Tamdhu 12-aastase näidise, siis oli võrdluseks ka see hea ära proovida.
Tamdhu 12 yo, 43,0% nc
Aroom: tajutavamalt vähem šerrine. Karamelline magusus, toffee, iiris, vanill. Veidi ka lihtsat rohusust. Kuivatatud õunad.
Maitse: vanill, veidi nahksust koos õrnalt papise noodiga. Rosin, magus dattel, kaneelisaiad.
Lõpp: pigem lühike. Magus toffee.
Hinnang: C+
Tamdhu 15-aastane selgelt parem ja rikkalikum kui 12-aastane, kuigi neil on selge ühisosa olemas – kerge kaneelise vürtsikusega magus toffee ja iiris. Minu jaoks on siiski mõlemad mitte just kuigi meelepärase profiiliga šerrivaatides küpsenud linnaseviskid. Neis domineerib toffee magusus ilma seda piisavalt tasakaalustava värskema puuviljasuseta. Tõdesin seda sama ka viimati blogis tutvustatud Tamdhu puhul (11.01.2022). Varasemad Tamdhu viskid olid minu jaoks meeldivama maitseprofiiliga, kuna need olid sellised klassikalisemad šerrivaatides küpsenud Šoti ühelinnaseviskid.