esmaspäev, 14. detsember 2020

OLD PULTENEY MoS 2006/2017

Kolmas ja viimane Pulteney viski tuleb eelnevalt maitstud sama viskivabriku viski villinud sõltumatult villijalt. Siinmaitstav on destilleeritud 2006. aastal, küpsenud samuti väiksemat sorti šerri vaadis (hogshead) #17037 ja villitud sõltumatu villija Malts of Scotland poolt 2017. aastal. Seega ilmselt mõningad kuud vanem, kui eelnev Pulteney. Maitstav on pärit 5cl minipudelist.



Old Pulteney 2006/2017 Malts of Scotland, Sherry Hogshead MoS #17037, 54,3% nc, ncf

Aroom: delikaatne kreemine šerri, puuviljad (aprikoosid, virsik), heledad rosinad, veidi ürdisust. Lukum, mure iiris ja veidi mesisust. Iiris tuleb klaasis seista lastes enam esile. Meeldivalt magus ja tolmune tammisus.

Maitse: esmalt kreemine ja magus, šerrine. Siis veidi kuivem ja teravam pool, kergelt mõrkjas-hapukad tsitrusekoored (greip eelkõige) ning ürdisust. Tammiseid vürtse parasjagu. Hästi integreeritud noore viski kohta.

Lõpp: üsna pikk. Mõrkjas-magus puuviljasus, tsitrusekoored, ürdid. Taandub kuivaks.

Hinnang: B

Võrreldes eelnevalt maitstud MoS Pulteney viskiga on siinsel viskil väga erinev šerrivaadi profiil. Aroomilt sarnaneb paljuski noorematele Glenfarclas viskidele. Kolmest maitstud Pulteney viskist on siinne kindlalt parim ja meeldivaim.