reede, 11. detsember 2020

OLD PULTENEY MoS 2006/2016

Teiseks on Pulteney viski, mis on destilleeritud 2006. aastal, küpsenud väiksemat sorti šerri vaadis (hogshead) #16006 ja villitud sõltumatu villija Malts of Scotland poolt 2016. aastal. Maitstav on pärit 5cl minipudelist.



Old Pulteney 2006/2016 Malts of Scotland, Sherry Hogshead MoS #16006, 59,6% nc, ncf

Aroom: teravalt ninna lõikav, kõrge kangus koheselt tajutav. Tuletikud, väävline; tammine, kuiv, muskaat. Klaasis seista lastes maheneb ja muutub veidi tummisemaks ning selgelt magusamaks. Toffee ja karamelliga küpsetis, mõrkjust annavad ahjus küpsenud apelsinikoored. Veega lahjendatult endiselt kuiv tammisus koos kuivema ja hapuka šerrisusega. Jõhvikamahla põhine glögi, kus leitavad pähklid, rosinad ja nelk.

Maitse: esimesel mekkimisel teravalt ründav ja suud kuivatav. Vürtsikad ja hapukad punased marjad. Teisel mekkimisel kreemisem, nahksem ja šerrisem. Taustal imalat odava punaveini magusust. Vähese veega lahjendatult isegi teravam – terav ja õhuke nagu skalpell. Lisaks enam hapukat marjasust. Kui lahjendada u 43%ni, siis maitseb nagu odav hapukas punavein.

Lõpp: keskmise pikkusega. Hapukas marjasus, mis taandub üsna kuivaks.

Hinnang: C+

Tugevalt šerristatud linnaseviski. Sarnasus eelnevalt maitstud järelviimistletud Pulteney viskiga selgelt olemas, kuid siinne on siiski integreeritum ja märksa meeldivam. Veega lahjendamist eriti ei kannata – muutub üllatavalt isegi teravamaks ja õhukeseks. Lahjendamatult toimib paremini.