pühapäev, 26. juuli 2020

BRUICHLADDICH Organic Barley 2009

Kolmest eksperimentaalsest Bruichladdich linnaseviskist teiseks on Organic Barley 2009. Viski valmistamiseks kasutatud oder on pärit 2008. aasta saagist, mis on kasvanud orgaaniliselt Invernessi lähedal paiknevate Mid Coul farmide põldudelt Dalcrossis (farmeriks William Rose). Oder on linnastatud ja seejärel destilleeritud 2009. aastal ning pandud küpsema Ameerika tammest eks-bourbon ja Tennessee viski vaatidesse. Peale kaheksa aastast küpsemist on viski villitud 13.06.2018. Maitstav on pärit 20cl pudelist.


Bruichladdich Organic Barley 2009, 50,0% nc, ncf

Aroom: magus värske puidusus, vanill, magus teravili, hapukas leivasus, hapukamad mahlased õunad (rohusus) ja sidrun. Algus on sarnaselt IB2010-le kuivapoolne, kuid tervikuna siiski värskem ja delikaatsem. Klaasis seistes ja/või veidi vett lisades magusam ja ümaram. Mesine, mineraalne, sidrunile lisaks melonit veidi. Mõningane heinasus ja magus sigarikarbi aroom samamoodi.

Maitse: magus suhkrune teraviljasus, mineraalsus ja puuviljasus ühes. Samas värske ja kreemine. Magus sidrun ja kerge ingver. Vähese vee lisades ümaram, isegi siidine, meeldivalt suud kattev ja värske. Sidrun, mineraalne ja kergelt soolakas merelisus.

Lõpp: pikk. Magus teraviljasus, sidrun ja ingver, vanill, kerge münt taustal. Veega lahjendatult mineraalsem.

Hinnang: B+

Sellise noore linnaseviski kohta üsna kompleksne ja täidlane. Saavutatud on hea magusa ja kuiva tasakaal. Meeldivam kui IB 2010.