pühapäev, 29. september 2019

MACKMYRA Moment Malström

Siinmaitstav viimane Mackmyra linnaseviski, mis kannab nime Malström on pärit sarnaselt eelmisele Moment seeriast, kuid on selles kuueteistkümnes villitud viski. Malström tähendab tõlkes „veekeeris“. Viski on kokku segatud 2004-2011 vahemikus destilleeritud viskidest, mis on küpsenud väikestes 30 liitristes vaatides. Segus on kasutatud erilaadseid vaate. Malström villiti 2014. aastal kokku 1600 pudelit. Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.


Mackmyra Moment Malström, 46,4% nc, ncf

Aroom: esmalt terav näpistus, tammine ja vürtsikas. Pigem kuiv. Tammevaadi röst, mis annab kergelt suitsuse noodi. Klaasis seista lastes muutub pehmemaks. Nüüd kuivatatud puuviljad, veidi tuhane apelsinikoor, punaseid marju ja ka magusust. Meeldiv ja üsna rikkalik aroom.

Maitse: intensiivne ja terav. Tugev vürtsisus, millega kaasneb ka kergelt mõrkjas mekk. Tammevaadi mõju domineeriv. Vist on just Rootsi tamm see, mis Mackmyra viskidele selle intensiivse vürtsikuse lisab. Veidi tasakaalu annab vanilline ääris. Ei aita ka veega lahjendamine, kuna lihtsustab liigselt ja muudab suutunde üsna „vesiseks“. Aroom lubas oluliselt paremat maitset.

Lõpp: lühike kuni keskmine. Kuiv tamm, õrn münt ja apelsinikoore mõrkjus.

Hinnang: C

Veidi parem kui Solsken, kuid jääb samuti üsna keskpäraseks linnaseviskiks.