pühapäev, 1. september 2024

GLENFIDDICH IPA Experiment

Glenfiddich käivitas 2016 aastal uue linnaseviski seeria „Experimental Series” ning esimeseks selles seerias oli IPA Experiment, koos sellega tuli ka üsna kohe #02 Project XX. Hiljem lisandusid selles eksperimentaalses seerias #03 Winter Storm, #04 Fire & Cane, #05 Orchard Experiment. Neist #04 olen varem blogis juba pikemalt tutvustanud 29.11.2020 ning #01 ja #02 said põgusalt mekitud Helsingis Olut Expo festivalil (blogis 31.10.2016). Selles viimases blogi postituses on ka siinmaitstava Glenfiddich IPA Experiment viski taustainfo. Nüüd saab siis see viski põhjalikumalt tervikpudelist ära proovitud.



Glenfiddich IPA Experiment, Experimental Series #01, 43,0%

Aroom: kerge ja õhuline. Meeldivalt värske tsitrus, veidi vanilli ja siis oodatult magus õun ja eriti pirn. Üsna tüüpiline, ja minu jaoks meeldiv, Glenfiddich. Klaasis seistes tuleb pehmemat vürtsikust, mis meenutab eelkõige kerge kaneeliga üle puistatud ahjuõunu.

Maitse: loogiline jätk aroomile. Algus ümar ja magus; pirn, ahjuõun ja vanill. Sellele järgneb veidi särtsakam teine pool, kus ehk tõesti võib olla nö humalate kerget kirbust ja ka natuke tammisust. Üsna hästi suud kattev ja meeldiv; veidi ehk täidlasem kui 12-aastane Glenfiddich.

Lõpp: keskmise pikkusega. Tammist vürtsikust, ürdisust (või humalaid?), puuviljast magusust.

Hinnang: C+

Suvelõpetuseks sobiv, meeldiv ja hea linnaseviski. Iseenesest ju üsna lihtne, kus pole eriti midagi pikalt analüüsida ega avastada, kuid siiski tüüpilisele Glenfiddich linnaseviskile on see turvaline valik, kus kvaliteet alati tagatud. Kas nüüd aga seda kallima hinnaga viskit vaja soetada lisaks Glenfiddich 12- ja 15-aastasele? Plusspoolele saab aga kindlasti siinse IPA viski puhul panna pudeli ja disaini, mis väga kenad.