reede, 17. veebruar 2023

LOCH LOMOND 12 yo

Loch Lomond linnaseviski on mulle üsna võõras ning ega varasemalt pole see ka kutsunud end eriti maitsma. Blogis on siiski tutvustatud nii Loch Lomond viskivabrikut, kui ka maitstud mõningaid viskisid (Loch Lomond Original ja 18 yo; Inchmurrin, Inchmoan). Kõik need olid aga villitud juba mõnda aega tagasi. Loch Lomond kuulub koos Glen Scotia viskivabrikuga 2019. aastast Loch Lomond Group (Hillhouse Capital Management) omandusse, kes on aktiivselt mõlema viskivabriku tööd positiivsemas suunas liigutanud ja samaaegselt on järjest tõusnud ka mõlema viski kvaliteet. Sellega kaasnevalt on uuendatud ja kasvatatud mõlema viskivabriku viskide sortimenti ning muudetud ka pudelite disaini. Loch Lomondi viski puhul on kümne aasta sees see muutunud juba viis korda ning viimane muudatus leidis aset 2022 aastal. Siinmaitstav 12-aastane Loch Lomond on pärit 13.05.2021 villitud 20cl pudelist.



Loch Lomond 12 yo, 46,0% ncf

Aroom: linnased, tammevanill ja kartulipuder, siis vanillikreem, toores pirn, toffee. Üleküpsenud õuna kääritust. Peale esmast maitsmist selge suitsusus ja puiduröst.

Maitse: alguses magus ja linnaseline, kus veel lisaks tammevanill ja puuviljasus (üleküpse õun). Siis tuleb huvitav kergelt turbasuitsune ja söestatud puidususe kooslus. Teises pooles keelt kipitama panevat puuviljast hapukust ja tammist kirbust. Lisaks veel ka ingver. Vähese veega lahjendades värskem ja puuviljasem, lisandub fenkol.

Lõpp: üsnagi pikk. Meeldiv magus ja kreemise tundega suitsusus, kuhu tuleb juurde hapukat puuviljasust ja taas tammist kirbepoolset ingverit.

Hinnang: C+

Omapärane ja üsna meeldiv linnaseviski. Tasus maitsmist. Ja valitud kangus hästi sobiv, mis võimaldab ka veidi veega lahjendades uusi nüansse esile kutsuda.