pühapäev, 12. veebruar 2023

GLENLIVET 15 yo French Oak Reserve

Aeg-ajalt on hea varem maitstud viskisid uuesti proovida. Seda eriti siis, kui kahe pudeli villimise ajad erinevad. Sedapuhku jääb maitstava Glenlivet 15-aastase „French Oak Reserve” viski viimane maitsmine seitsme aasta taha (blogis 3.01.2016) ning siis oli klaasis 2010. aastal villitu täispudel. Siinmaitstav on pärit 01.10.2018 villitud 5cl minipudelist.



Glenlivet 15 yo French Oak Reserve , 40,0%

Aroom: kerge, pehme ja magusalt puuviljane. Eriti pirnid, kuid ka üleküpsenud ja juba kerge kääritusega õunad. Veidi vanilli ja karamelli. Kasvav kuiv teraviljasus ja kooritud mandlid.

Maitse: algus pehme ananassine magus kreemisus, keskosast kergelt vürtsikas tammisus ja kaneel. Kuivusele pöörduv. Eriti palju ei toimu, üsna lihtne ja veidi selline tuim.

Lõpp: keskmise pikkusega. Jätkub kerge vürtsikus ja kuiv tammisus, kuid järelmekk jätab suu siiski magusaks.

Hinnang: C

Lihtne ja pigem igavapoolne Speyside linnaseviski, mis on aga samas meeldivalt kerge ja ilma ebameeldivate nüanssideta. Prantsuse tamm on muidu magusale puuviljasele viskile andnud juurde kergelt vürtsikalt tammise särtsakuse. Vaadates seitse aastat tagasi kirja pandud märkmeid, siis võib öelda, et see Glenlivet on muutunud märksa lihtsamaks, magusamaks ja tuimemaks.