reede, 6. jaanuar 2023

SPRINGBANK Private Bottling 2022

Uut aastat on sobilik alustada möödunud aastal kõige eredamaid kogemusi pakkunud viskivabriku viskide maitsmisega. Loomulikult on selleks Springbank. Esiteks võtan siin mekkimisele viskivabrikus ringkäigu ostnud inimestele kaasa antava vanuse märketa minipudelis oleva Springbank viski. Alaku uus aasta ikka eeldatult hea viskiga! Maitstav on pärit 5cl minipudelist.



Springbank Private Bottling For Distillery Visitors 2022, 46,0% nc, ncf

Aroom: esmalt kergelt pärmine teraviljasus, mis läheb kiirelt üle vähese rosmariiniga ahjusaia aroomiks. Keedupiim meega. Klaasis seistes muutub magusamaks ja tundelt võiseks. Taustal algul vaid hoomatav magus suitsusus, kuid see kasvab ja tõuseb enam pinnale. Tühjas klaasis on turbasuits juba üsna selgelt tunda ja seda ka ööpäev hiljem.

Maitse: kerge ja suutundelt ümar esmamaitsmisel; magus ja suutundelt õline teisel maitsmisel. Keskosast ingver koos lagritsaga, lisaks rabarber ja turbasus. Hästi suud kattev. Läbib meeldiva maitsekaare.

Lõpp: üsnagi pikk. Ingver jätkub, lisaks kerge soolasusega magus turbasuitsune linnasus.

Hinnang: B

Selgelt noor ja ilmselt väheaktiivsetes vaatides küpsenud, kuid lõpptulemuseks on siiski väga hea destillaadi lähedane Springbank. Piisavalt täidlust ja naudingut selles pisikeses vähenõudlikus pudelis.