Peale kiiret
septembri algust on viimaks aega ka blogi juurde pöörduda. Paari nädala vältel
on mekitud Deanstoni viskit ning tuleb kohe alustuseks öelda, et kuigi mul polnud selle viskiga seotud mingeid erilisi ootusi, kujunes sellest vägagi meelepärane viski. Viimase aasta-poole jooksul on
Deanstoni viskid turul üha enam silma jäänud. Lettidele on toodud mitmeid uusi
vähem või rohkem piiratud koguses villitud viskisid ning sügisel saabub
Deanston uues versioonis ka reisikaubanduse lettidele. Siinmaitstav vanuse
märketa Deanston on esmalt küpsenud tavapärastes (s.o taastäidetud eks-burboon
vaatides) ning seejärel 1-3 kuud järelküpsenud värsketes Ameerika tammest
valmistatud vaatides. Esimest korda villiti seda viskit 2010 aastal. Maitstud
viski on villitud augustis 2017.
Deanston Virgin
Oak, 46,3% nc, ncf
Aroom: magus-vürtsikas.
Tsitrusekoored, rohelised ürdid, sealhulgas kummel ja köömen. Klaasis seista
lastes tuleb magusapoolsete troopiliste puuviljade segu (mango, banaan). Vanill
ja magus tammisus, mis annab ka kerge burboonise aroomi. Veidi vett toob korvitäie värskeid rohelisi õunu.
Maitse: magus,
linnaseline ja tammine üheaegselt. Vanill, magus-mõru särtsakas tammine
vürtsikus. Ingver. Suhkrustatud tsitrused, mesi. Vesi muudab magusamaks ja seda
just sellise puuviljakaramelli kommide laadselt – õun, pirn. Suutundelt veidi
vahane ja kreemine.
Lõpp: keskmise
pikkusega. Mesiselt magus ja samas vürtsikalt tammine. Kaldub kuivusele.
Hinnang: B