kolmapäev, 12. september 2018

GLENFARCLAS 12 yo

Aasta on jõudnud juba kolmanda kvartali viimasesse kuusse ning ma ei ole sel aastal maitsnud veel ühtegi Glenfarclas viskit. See viga saab nüüd parandatud, kui maitsmisele tuleb 12-aastane Glenfarclas. See viski oli ja on suunatud peaasjalikult reisikaubanduse lettidele, kuid on saadaval ka mujal nii liitrises (mille hind võib olla sooduspakkumise korral koguni alla 30 euro), 0,7l (see vist nüüd villimisest maha võetud), 0,35l ja 0,2l pudelis. Siinkohal on klaasis just viimasest, ehk 20cl pudelist pärit Glenfarclas, mis villitud 2016 aasta oktoobris..


Glenfarclas 12 yo, 43% nc

Aroom: värske ja kergelt, kuid siiski äratuntavalt, puuviljane šerrisus. Apelsinilõigud ja siirupised keedetud õunad. Mesine linnasus. Veidi martsipani ja iirist. Tammiselt soe vanill ja pehmed vürtsid, mis annavad kuivust. Tervikuna jääb pealmiseks siiski magus mesine puuviljasus, mis säilitab samas õnneks siiski värskuse ega muutu imalaks.

Maitse: kerge ja ümar, mõõdukalt šerrine. Magusad tsitrused ja õunad, mida aitavad tasakaalustada kerged vürtsid. Iirisetäidisega vanilliplombiir. Koorega mandlid, mis toovad teises pooles veidi mõrusust. Kõik maitsed on hästi tasakaalus ja integreeritud. Ohtlikult kergelt mekitav. Veidi vett muudab puuviljasemaks ja suutundelt kreemisemaks, kuid vee lisamisel tuleb olla ettevaatlik.

Lõpp: keskmise pikkusega, kerge ja kreemine. Vanill, kerged tammised vürtsid. Kuiv ja kergelt mõrkjas.

Hinnang: B

Klassikaline mõõdukalt šerrine ja hästi integreeritud Glenfarclas. Täidlasem kui nooremad versioonid, kuid vanematele jääb kompleksuses alla. Vähenõudlik kuid veatu linnaseviski, mille reklaamlauseks võiks olla „rahva lemmik“.