esmaspäev, 28. aprill 2025

LAGG Corriecravie Edition

Teine Lagg viski, mis 2023. aastal Kilmory kõrval põhisortimenti lisati kannab nime Corriecravie. Kasutatud on siin samuti Concerto otra, mille linnased on saanud 50 ppm tugevuses turbasuitsuse mõjutuse. Erinevuseks on siin võrreldes Kilmory viskiga kaks aspekti. Corriecravie on peale eks-burboon vaatides küpsemist saanud kuue kuu pikkuse järelküpsemise oloroso šerri vaatides (hogsheads). Lisaks on siinne viski villitud kõrgemal kangusel. Maitstav on pärit 04.07.2023 villitud täispudelist.



Lagg Corriecravie Edition, 55,0% nc, ncf

Aroom: üsna teravalt lõikav, pigem kuiv. Tahm, nõgi, isegi diisel. Kamper, põlenud suhkur, apelsinikoored, veidi väävlisust. Kui nendest esmastest ja üsna domineerivatest aroomidest mööda saab, tulevad värskelt turvastatud linnased, röstitud pähklid, tume veidi mõrkjam šokolaad, pikemalt keedetud maasikamoos, natuke jõhvikamahla. Ka suitsusus muutub, eriti vee lisamisel, ning see on nüüd pigem tulekahju järgse põlenud puidu tahmasuse ja lõkkesuitsuse laadne. Veega lahjendamist otseselt ei vaja, kuid see toob enam tasakaalu ja muudab erinevad aroomid paremini tajutavaks. Nüüd tuleb ka puuviljast magusust, sigarikarbi aroomid.

Maitse: kangus on tunda. Magus-kuiv šerrisus, karamelliseeritud suhkur. Teine pool kuivem, mõrumagus tume šokolaad, nõgisus, tahmasus. Tammiseid vürtse veidi. Veidi lihtsam ja toorem kui aroom. Siin on suitsusus ja šerrisus enam üksteisega võitlemas. Veega lahjendamine kuskil 48%-ni muudab maitsed tajutavalt rikkalikumaks ja integreeritumaks; suutundelt nüüd kreemine.

Lõpp: pikk. Tugevalt tahmane suitsusus, veidi mõrkjas tume šokolaad, kangemat sorti must tee piisava suhkruga.

Hinnang: B+

Robustne, noor ja toores. Tugevalt tuhane-nõgine suitsusus ja šerrivaatide järelviimistlus ei ole siin algus heas tasakaalus, isegi võitlevad üksteisega, kuid õhutamine ja veega lahjendamine toob oodatud integreerituse. Muutub selgelt ka n-ö sõbralikumaks. Seega alguses tekitas see Lagg kahetisi tundeid – ühelt poolt väga rikkalik, kuid teisalt vähe integreeritud. Lõpuks tuli siiski tahumatu kesta alt esile maitserikas hell süda. Selgelt rikkalikum kui Kilmory. Võtan selle viski veel ette detsembris, mil see on saanud pooleldi täis pudelis piisavalt õhutust.



pühapäev, 27. aprill 2025

LAGG Kilmory Edition

Kuu lõpetan samuti kahe Lowland viskiga – tehniliselt. Mõistlikum on lugeda Arran saarel paikev Lagg viskivabrik ja viskid siiski ikka saarte alla kuuluvaks; vähemalt siin blogis. Igal juhul on siinse Lagg Kilmory Edition puhul tegemist esimese põhisortimendi ja laiemalt saadavaks tehtud viskiga, mille viskivabrik villis 2023 aastal. Viski valmistamiseks on kasutatud Concerto otra ning see on umbes neli aasta küpsenud esmatäite eks-burboon vaatides. Maitstav on pärit 5cl näidisest.



Lagg Kilmory Edition, 46,0% nc, ncf

Aroom: magus turbasuitsusus, vegetaalne juurikalisus, magus linnasus. Täienduseks ka veidi sidrunikoort. Lihtne, kuid meeldiv.

Maitse: samuti lihtne ja selgelt noor. Suutundelt siiski kreemine, veidi isegi õline. Lõkkesuitsusus, magus suitsune õun, vanill, ürdid, veidi piprast näpistust.

Lõpp: keskmise pikkusega. Magus suitsune õun endiselt, kreemine, kergelt ürdine ja sidruni noodiga rohusus viimasena.

Hinnang: B

Taaskord tuleb tõdeda, et väga hea sellise noore viski kohta. Lihtne ja noor, kuid meeldiv.

Foto: laggwhisky.com


reede, 25. aprill 2025

LOCHLEA CS Batch #1

Viimaseks Lochlea viskiks on esimene vaadikanguses viski, mida viskivabrik villis 2023 aastal. Viski on  küpsenud esmatäite eks-burboon ja taastäidetud oloroso šerri vaatides. Maitstav on pärit 5cl näidisest.



Lochlea Cask Strength, Batch #1, 60,1% nc, ncf

Aroom: kerge karamell, kreemised punased marjad, kuivem tammisus ja hapukam kohvisus. Kõrge kangus pole teravana ega lõikavana üldse tunda. Klaasis seista lastes magusam, tubakas, kreemine pähklisus, kus vaid hooti veidi atsetoonisust taustal. Väga hea burboon ja šerrivaatide kooslus. Veega lahjendades tuleb ka vanilli, rosinaid ning puuviljasust. Jääb endiselt hästi integreerituks.

Maitse: üllatavalt leebe sellise kõrge kanguse kohta. Kreemine tamme vanill, rosinad, kreeka pähklid, suhkrustatud apelsin ja kergelt vürtsikat (kaneel, muskaat) puuviljasust. Veega lahjendades veelgi kreemisem, vanillikreem rosinatega ning selgemalt nüüd marjane ja puuviljane koos tihke teraviljasusega.

Lõpp: keskmine kuni pikk järelmaitse. Tammevanill, kohviuba, kuivatatud apelsini koored; kuivusele kalduv. Veega lahjendatult üsna erinev – pikem, kreemiselt puuviljane, kuivatatud puuviljad (õun, aprikoos), pehmed vürtsid.

Hinnang: B

Kõigest nelja-aastase viski kohta üllatavalt küps ja rikkalik. Saavutatud on väga hea tervik. Lõpetuseks siis ka üks igati korralik Lochlea.



kolmapäev, 23. aprill 2025

LOCHLEA Ploughing Edition (First Crop)

Neljandaks Lochlea viskiks on Ploughing Edition ja see on inspireeritud talvest, mil odraseeme mulda külvatakse. Selle Lochlea viski eripära tuleb vaatidest. Nimelt on küpsemiseks kasutatud endised Islay saare turvastatud viski vaadid. Lochlea ise veel turvastatud linnaseid ei kasuta. Küpsemiseks on valitud siis siinse viski puhul endised Islay saare viski barrel mõõtu ja quarter mõõtu vaadid. Ilmselt seega endised Laphroaig vaadid. Siinmaitstav on pärit esimesest n-ö saagist (First Crop), mis villiti 2022. Maitstav on pärit 5cl näidisest.



Lochlea Ploughing Edition (First Crop), 46,0% nc, ncf

Aroom: meeldivalt mahe suitsusus, kuivatusahjust tulnud magusad linnased, otsene teraviljasus suitsususe taustal. Lisaks kuivemat sorti roheline õun. Kergelt ka õline ninatunne, mis teeb selle sarnaseks Sowing Edition viskile.

Maitse: huvitav. Suutundelt kergelt õline. Kerged suitsused lained vahelduvad kerge rohususe ja pähklisusega. Täisteraviljaküpsised ning veidi ka sellist antiseptilist meditsiiinilisust (selgelt Laphroaigile osutav). Lisaks kerge vürtsikus.

Lõpp: keskmise pikkusega. Tasapisi taanduv suitsusus. Vürtsikust, isegi kerge piprasus ning ka törts soolasust.

Hinnang: C+

Lihtne ja kerge, kuid meeldivalt kutsuv. Sowing Edition viskile hea paariline.



esmaspäev, 21. aprill 2025

LOCHLEA Fallow Edition (First Crop)

Kolmandaks Lochlea viskiks on Fallow Edition ja see on inspireeritud sügisest, mil loodus näitab oma värviküllast palet. Viski on täisaja küpsenud oloroso šerri vaatides. Siinmaitstav on pärit esimesest n-ö saagist (First Crop), mis villiti 2022. Maitstav on pärit 5cl näidisest.



Lochlea Fallow Edition (First Crop), 46,0% nc, ncf

Aroom: algus üsna suletud. Tasapisi tuleb oloroso pähklisus, soe nahk, veidi kreemisust, šokolaad ja ka väävlisus. Kõik jääb aga vaoshoituks ja sordiini alla. Vajaks selgelt kõrgemat kangust, klaasis seista lastes muutub üsna magusaks.

Maitse: maitsetelt üsna lihtne ja magus, kuid suutundelt iseenesest ju täitsa meeldiv. Soe nahksus, odraküpsised, šokolaad, magusat ja imalat marjasust. Tervik on ka siin üsna tuim, sarnane Harvest viskile, ning vajaks kõrgemat kangust. Meenutab natuke šerrivaatides küpsenud noort Auchentoshani.

Lõpp: keskmise pikkusega. Nahkne, šokolaad, küpsed vähemahlased murelid.

Hinnang: C

Parem kui Harvest, kuid on samuti tervikuna üsna tuim, lihtne ja magususe poolt liigselt domineeritud. Destillaat on vaatide mõju all kadunud.



laupäev, 19. aprill 2025

LOCHLEA Harvest Edition (First Crop)

Teiseks Lochlea viskiks on Harvest Edition ja see on viskivabriku enda kohaselt inspireeritud suvest ja eriti suve teisest poolest, kui saak põldudel valmimas ja kätte jõudnud koristusaeg. Viski on kokku segatud portveini, oloroso šerri ja burboon vaatides küpsenuist. Siinmaitstav on pärit esimesest n-ö saagist (First Crop), mis villiti 2022. Maitstav on pärit 5cl näidisest.



Lochlea Harvest Edition (First Crop), 46,0% nc, ncf

Aroom: kuivatatud puuviljad, lahja vaarikavarretee. Kopitanud puidusus annab tuimust, punased magusad marjad magusust. Paari tilga veega enam otsest portveinisust. Vaatide mõju varjutab küll viski nooruse, kuid samas teevad terviku üsna igavaks. Destillaat täiesti kadunud nende alla.

Maitse: pehme ja magus. Magus-magedad tuimad punased marjad, sellised maitsetud kevadised imporditud maasikad. Suud kergelt kuivatav, kuid samas ka portveiniselt magus imalus.

Lõpp: pigem lühike. Üsna tuim portveinisus, ka siin imalust. Siiski on järelmekis veidike vürtsikust, mis annab veidigi elulisust.

Hinnang: C

Ei ole maitsetelt mulle meelepärane. Tervikuna tuim, magusalt imal ja liigselt portveini vaatide mõjuline. See, mis tegi Sowing viski meeldivaks, on siin täiesti puudu.



neljapäev, 17. aprill 2025

LOCHLEA Sowing Edition (Second Crop)

Järjekordne uus seni proovimata Šoti ühelinnaseviski. Tegemist on Lochlea nimelise viskiga. Lochlea viskivabrik rajati 2018 ja see on tüüpiline farmis paiknev tootmisüksus, kus lisaks vilja kasvatamisele on siis otsustatud ka viskit destilleerima asuda. Ja seda siis oma farmi põldudel kasvanud odrast. Viskivabriku tootmisüksus ise paikneb endistes loomakasvatusele mõeldud hoonetes: sigalast ja jäätmehoidlast said käärimis- ja destilleerimisruum, veiselautadest aga vaatide küpsemislaod. Esimene destilleerimine leidis aset aprillis 2018 ja esimene viski villiti 25.01.2022.

Lochlea viskivabrikusse kutsuti 2021 aastal tootmisdirektoriks ja peasegajaks (master blender) endine Laphroaig viskivabriku juhataja John Campbell. John lahkus Lochleast 2024 aasta teises pooles. Lochlea viskivabrikuga seoses ei saa mainimata jätta, et Lochlea farmis elas ja töötas nii adra kui sulega aastatel 1777-1784 Šoti rahvuspoeet Robert Burns.

Viskivabriku aastane tootmisvõimsus on 200 000 liitrit. Eesmärgiks on seatud toota puuviljast destillaati, kus oleks tuntaval määral ka teraviljast sisu. Kogu viski valmistatakse farmi enda põldudel kasvanud odrast ning 20% sellest püütakse linnastada traditsioonilisel viisil kohapeal. 

Esimene regulaarselt villitav põhiviski kannabki seega loogilist nime Our Barley. Villitud on seni ka kaks piiratud koguses vanuse märkega viskit: 2024 aasta alguses 5-aastane ja selle aasta alguses 6-aastane. Lisaks on seni villitud ka kaks vaadikanguses viskit (Batch 1 2023 ja Batch 2 2024). Kolmel aastal järjest (First Crop – 2022; Second Crop – 2023; Third Crop – 2024) villiti aga igal aastal neli n-ö aastaaja viskit: Sowing, Harvest, Fallow ja Ploughing. Blogis tulevadki siis maitsmisele esmalt need neli ja siis otsa veel vaadikanguses Lochlea.

Esimeseks Lochlea viskiks on Sowing Edition ja see on inspireeritud kevadest, mil odraseeme mulda külvatakse. Viski on täisaja küpsenud esmatäite eks-burboon vaatides. Siinmaitstav on pärit teisest n-ö saagist (Second Crop), mis villiti 2023. Maitstav on pärit 5cl näidisest.



Lochlea Sowing Edition (Second Crop), 46,0% nc, ncf

Aroom: kerge, lilleline ja teraviljane. Ananass, veiniäädikalisus ja ka kerge piirituselisus. Üsna toordestillaadi lähedane veel. Kriidisust ka veel selgelt. Klaasis seista lastes magusam, ninatundelt muutub nüüd üsnagi õliseks – mandliõli. Paari tilga veega enam teraviljasust.

Maitse: esimese asjana kohe meeldiv suutunne, mis on ümar ja õline; jällegi mandliõli. Lisaks vanill, täisteraviljaküpsised ja kooritud mandel. Teine pool särtsakam ja rohusem, kus tunda ka ingverit. Paari tilga veega lahjendades magusam, meeldivalt kreemine kookosepuding.

Lõpp: keskmise pikkusega. Särtsakas rohusus ja ingver teraviljasel padjal. Kergelt kuivusele kalduv. Lahjendatult aga õlisem ja magusam.

Hinnang: C+

Hea viski, kuigi selgelt veel noor ja ka maitsetelt üsna lihtne. Kuid sisu ja täidlust on juba piisavalt.



teisipäev, 15. aprill 2025

KINGSBARNS Loch Leven

Viimane Kingsbarns ühelinnaseviski on villitud Saksamaa turule. Tegemist on Loch Leven nimelise viskiga, mis küpsenud täisaja (seitse aastat) esimese täitekorra eks-burboon vaatides ning villiti seda 28.03.2024 kokku 1680 pudelit. Maitstav on pärit 5cl näidisest.



Kingsbarns Loch Leven – Vibrant Stills, 7 yo, Germany Exclusive, 57,5% nc, ncf

Aroom: esmalt kuivapoolsem teraviljasus ja veidi ka rohusust. Tasapisi tuleb mõõdukalt magus tammevanill ja mandlipiim. Tunda ka küpset mangot. Kerge maitsetelt ja ninatundelt; alkohoolne näpistus puudub. Samas ehk veidi vaoshoitud. Veega lahjendamine suurt muutust kaasa ei too, kuid esil enam siiski ümarat kreemisust, vanillijäätis, enam mandlipiima ja ka aromaatsust veidi enam.

Maitse: algus magusalt vanilline ja kreemine puudutus, millele järgneb kiirelt kergelt piprase servaga teravus. Magus-mõrkjas keskosa. Mõrkjus püsib lõpuni. Vajab ilmselt vett ning see toobki ümaruse, kreemisuse ja muudab suutundelt selgelt pehmemaks. Teravus kadunud ja esil banaani ja vanilli essentsiga kreemine jogurt.

Lõpp: keskmise pikkusega. Piprasust, ingver, selgelt rohune, kerge mõrkjus. Järelmekis ka kerge metallisus. Veega lahjendades hoopis teine – vanilline, kreemine, magusam ingver, kookoskattega rabarberikook. Järelmekis jääb siiski alles ka mõrkjas noot, kuid nüüd ei tiku see esile.

Hinnang: B

Lõpuks siis ka üks väga hea Kingsbarns. Veega lahjendades (48-50%-ni) toimib paremini – siit ka hinnang.



pühapäev, 13. aprill 2025

KINGSBARNS Bell Rock CS

Vaadikanguses villitud Bell Rock nimeline Kingsbarns on valmistatud viskivabriku lähistel kasvanud odrast. Küpsemine on toimunud eks-oloroso (70% osakaal) ja eks-burboon vaatides. Villiti seda viskit 2023. aastal kokku 3600 pudelit. Maitstav on pärit 5cl näidisest.



Kingsbarns Bell Rock Cask Strength, 61,1% nc, ncf

Aroom: teravalt ninna lõikav. Tammevanill ja kõva iiris. Siis pärmisus ja õunamahl ehk midagi kergelt käärima läinud õunamahla laadset. Klaasis seistes magusam; magus-hapukas ja kreemiselt parfüümne. Ahjuõunad karamellikastmes. Veega veidi lahjendades kõva iiris enam esil, lisaks veidi ka tanniinist punast marjasust.

Maitse: koheselt väga teravalt lõikav. Sidrunimahl ja puidune tanniinisus. Paar tilka vett toob idamaised vürtsid koos magus-hapuka puuviljasusega. Veidi ka sellist šerrivaatide tanniinisust ja ingver. Enama veega lahjendamisel tammine vürtsikus koos ingveriga. Teravus sälib, kuid saabub nüüd maitse teises pooles. Lahjendamine kuskil 43%-ni toob veidi imala magususe.

Lõpp: keskmise pikkusega. Üsna tammine ja tuline vürtsikus, kuid järelmekk kergelt imalale magususele kalduv, magusad mahedad vürtsid koos koorimata mandlitega.

Hinnang: C

Ei ole ka see Kingsbarns minu jaoks. Liiga vaadimõjuline ja tammine. Tervikuna siiski OK viski.



neljapäev, 10. aprill 2025

KINGSBARNS Doocot

Jätkan Lowland piirkonna uute viskivabrikutega. Järgmiseks tulevad kolm Kingsbarns viskit. Neist esimeseks on täisaja eks-burboon ja STR (endised veinivaadid, mis on shaved, toasted, recharred) vaatides küpsenud Doocot nimeline viski, mis toodi turule 2023. Põhimõtteliselt on see Kingsbarns Dream to Dram (blogis 24.07.2021), kuid sellest kaks korda pikema küpsemisajaga. Maitstav on pärit 5cl näidisest.



Kingsbarns Doocot, 46,0% nc, ncf

Aroom: teraviljane ja tammiselt vanilline. Õun, pirn, banaan annavad magusust. Kerge ja lihtne. Klaasis seistes tuleb veidi enam vanillisust.

Maitse: esmalt aroomis olnud teraviljane ja vanilline kreemisus, millele tuleb aga kohe juurde üsnagi piprane kirvendus ja selgelt ka mõrkjus. Veel toorevõitu aprikoosid ja kollased ploomid ning ka aprikoosi- ja ploomikivid. Üsna jõuline, kuid seda mõrkjust on selgelt liigselt, mida paar tilka vett veelgi enam esile toovad.

Lõpp: lühike kuni keskmine pikkuselt. Piprane kirvendus jätkub, samuti toorepoolsed aprikoosid ja kollased ploomid. Mõrkjas koos kerge piirituselise noodiga.

Hinnang: C

Üsna lihtne. Aroom ja maitsed ei haaku ega moodusta tervikut. Ja see mõrkjus on selgelt liiga tugevalt esil. Plusspoolele võib aga kanda sobiva kanguse.



pühapäev, 6. aprill 2025

CLYDESIDE Napier

Edinburgh’ viskile Holyrood siis tasakaaluks Glasgow Clydeside. Clydeside viskivabrikut sai külastatud 2022 kevadel ning kohapeal sai siis ka maitstud kolme Clydeside viskit (blogis 10.08.2022). Nüüd siis veidi vanemaks saanud viski. Maitstav on kuue aastane ning küpsenud terve aja Oloroso šerri vaatides. Villiti see Napier nimeline viski 2024 aasta suvel. Maitstav on pärit 5cl näidisest.



Clydeside Napier, 46,0% nc, ncf

Aroom: algus kergelt rukkiviskidele omane noot, mis kaob siiski õnneks ruttu. Seejärel soe ja mitte kuigi magus piimašokolaad, pähklikreemisust ja siis magusad punased marjad. Eriti maasikad ja seda toormoosina. Klaasis seistes vajub veidi ära. Juurde tuleb tammist kuivust, mis jätab alles ka marjase magususe, kuid tervikuna muutub kuidagi tuimaks. Tilk-paar vett toob veelgi enam kuiva puidusust.

Maitse: vürtsikat tamme veidi, kus ingverit ja nelki; siis imalama poolset maasikamoosist magusust. Keskosas tuleb kreemine marjasus ja veidi isegi apelsini marmelaadi, mis annab maitsetele meeldivat värskust, kuid kahjuks see püsib vaid viivuks. Veidi tuimust ka siin, just struktuuri silmas pidades. Tilk-paar vett toob ehk mõningase kuivatatud aprikoosi, kuid suurt muutust ei toimu.

Lõpp: lühike kuni keskmine pikkuselt. Veidi imal magusus, magusat punaveinisust. Kurku siiski meeldivalt soojendav. Lõpeb siiski tammisemalt, kus ka kerge mõrkjus järelmekis.

Hinnang: C+

Endiselt tajutavalt noor, üsna lihtne ja samas ka veidi tasakaalutu. Kergelt imal maasikane magusus võitleb tammise mõrkjusega. Tervikuna aga täitsa hea kuna hooti tuleb sisse meeldivaid, kuid kahjuks liig kiirelt mööduvaid maitsesähvatusi. Ei köitnud mind Holyrood ega ka Clydeside. Seega viik Edinburgh’ ja Glasgow vahel.



teisipäev, 1. aprill 2025

HOLYROOD Embra

Järjekordne uus Šotimaa ühelinnaseviski saab ära proovitud. Tegemist on Edinburgh’ asuva Holyrood nimelise viskivabriku järjekorras teise ametliku viskiga, mis villiti 2024 ja kannab nime Embra. Viskivabriku esimeseks viskiks oli The Arrival, mis villiti 2023. Neile on järgnenud Ambir ja Pitch nimelised linnaseviskid. Embra, Ambir ja Pitch moodustavad Holyrood viskivabriku n-ö „The Founding Series”.

Holyrood viskivabrik alustas tootmist septembris 2019. Praeguseks aastaseks tootmisvõimsuseks on 250 000 liitrit, toodetakse veiidi vähem. Kogu protsessis ollakse avatud eksperimenteerimisele, seda alates väga erinevatest ja osaliselt arhailistest odrasortidest, erinevatest pärmisortidest kuni suure hulga valmistamise „retseptideni”.

Kuigi Holyrood oli Edinburgh’ kaasaja esimene „õige” viskivabrik, siis esimesena kaasajal linnaseviskit destilleerinud vabriku au sai endale siiski väike pilootprojektina alustanud viskivabrik Chain Pier, mis asutati 2018 ning millest kasvas välja Bonnington viskivabrik (asutatud 2020). Hiljem on Edinburgh’ lisandunud veel ka Port of Leith viskivabrik (asutatud 2023). Viskitootmises käib seega tihe rebimine mitte üksnes Edinburgh’ endas, vaid ka Glasgow ja Edinburgh’ vahel.

Holyrood Embra viski aluseks on olnud destillaat, mille valmistamisel on kasutusel olnud linnased, millest 56% olid turvastatud (40-50ppm), 41% tavapärased (?) ja 3% šokolaadi linnased. Embra on kokku segatud esimese täitekorra eks-burboon (peamiselt), turvastatud Islay saare viskit varem laagerdanud veerandmõõdulistes (quarter casks) ja Ameerika tammest valmistatud uutes (new oak) vaatides küpsenud viski. Maitstav on pärit 5cl näidisest.



Holyrood Embra, 43,6% nc, ncf

Aroom: üsna meeldiv nooruslik, suitsune ja magus. Õrnalt mineraalse ja suitsuse vihjega magus õun, pirn ja barbariss. Teraviljasus küpsiste kujul. Klaasis seistes tuleb mesisust. Täidlust on selle noore viski kohta piisavalt, kuid samas jääb siiski pigem kergeks ja heale seguviskile sarnanevaks.

Maitse: suutundelt meeldivalt kreemine. Maitsetelt aga pigem lihtne. Nooruslik (arusaadavalt), mõningane piirituseline noot koos pirni magususega. Kerge suitsusus, vahvliküpsised, röstitud pähkleid veidi ja siis ingveri puudutusega mesisus. Kangust võiks veidi enam olla.

Lõpp: pigem lühike. Kergelt piirituseline. Pehme suitsusus ja mineraalselt soolase vihjega järelmekk.

Hinnang: C+

Hea viski. Veidi lihtne, selgelt ka nooruslik, kuid samas meeldiv ja mingeid häirivaid elemente ei esine. Holyroodi pudeli disain passib minu arvates aga pigem õllele, kui linnaseviskile.